Praktisch

Doelgroep en deelnemerslijst

Het Fietscongres richt zich tot iedereen die zich professioneel of vrijwillig inzet om veilig fietsen te promoten en waar te maken. We denken daarbij aan mobiliteitsambtenaren van steden, gemeenten en provincies, medewerkers van de Vlaamse Overheid, studiebureaus, politie maar ook aan belangenverenigingen en onderwijsinstellingen.  

Hier vindt u de definitieve deelnemerslijst.

Locatie

Voor de vijfde editie van het Fietscongres zijn we te gast in De Bijloke te Gent. De Bijloke biedt een mix van architecturale stijlen waarbij historische en hedendaagse architectuur naadloos in elkaar overvloeien. In het unieke, historische patrimonium van Gent neemt De Bijloke een prominente plaats in. Geniet tijdens het Fietscongres van de indrukwekkende historische zalen!
De Bijloke ligt 5 minuten fietsen of een kwartier stappen van het station Gent-Sint-Pieters. Bus en tram stoppen in de omgeving van de congreslocatie.

Adres:
Jozef Kluyskensstraat 2
9000 Gent

Wie met de trein komt en daarna te voet/met de fiets verder gaat, komt de site op via het STAM en de Godshuizenlaan. Op dit kaartje ziet u hoe u dan best kunt gaan.

Prijs

Deelnemen aan het Fietscongres kost € 125,00. Als u zich tot en met zondag 8 mei inschrijft, geniet u van een korting en betaalt u slechts € 100,00.
Die prijs is inclusief spraakmakende plenaire sessies, inspirerende themasessies en catering.  

Kortingen

Wie zich tot en met zondag 8 mei inschreef, geniet van een korting en betaalt slechts € 100,00 in plaats van € 125,00.

Sprekers en standhouders nemen gratis deel aan het congres.

Met de fiets naar het Fietscongres

De fietscollega's van de Vlaamse provincies zien het Fietscongres als een ideale kans om de dag voordien, maandag 6 juni, vanuit de stad Antwerpen met een fietskonvooi over de fietssnelweg/fietsostrade Antwerpen-Gent richting Gent te fietsen. En u kunt er bij zijn!
Het concept: hoe meer fietsers, hoe meer vreugde.
Het programma ziet er voorlopig* als volgt uit:

Maandag 6 juni
12.30 uur: verzamelen aan het provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100 te Antwerpen
13.00 uur: vertrek aan het provinciehuis te Antwerpen
13.30 uur: we fietsen over de grens van de provincies Antwerpen - Oost-Vlaanderen. Daar wachten enkele Oost-Vlaamse collega's ons alvast op om mee te fietsen.
15.00 uur: Sint-Niklaas: stop voor 3-uurtje aangeboden door de stad Sint-Niklaas (vertegenwoordigd met 2 presentaties op het Fietscongres)
18.00 uur: aankomst in Gent. In het provinciehuis van Oost-Vlaanderen staat ons een kleine receptie op te wachten aangeboden door de provincie Oost-Vlaanderen
19.00 uur: een hapje eten**
20.00 uur: bezoek tentoonstelling Bike To The Future (onder voorbehoud http://www.designmuseumgent.be/agenda/bike-to-the-future)

Dinsdag 7 juni: deelname Fietscongres

Laat ten laatste op 20 mei via fietsen@provincieantwerpen.be weten of u meefietst, zodat de provincies voor voldoende bevoorrading kunnen zorgen in Sint-Niklaas en Gent. 


*Kleine wijzigingen zijn nog mogelijk.
**U voorziet zelf uw eet- en slaapplaats in Gent.

Nog vragen?

Contacteer Karen Foubert via karen.foubert@vsv.be of 015 63 14 00.